Project Description

Bursa’nın önemli manevi şahsiyetlerinden olan Emir Sultan Türbesi, Kerim Vakfı tarafından bakım onarım, kalem işi çalışmaları başta olmak üzere orijinaline sadık kalınarak restore edilmiş ve Temmuz 2014 tarihinde türbe içinde yer alan tüm sandukaların örtüleri de yenilenerek ziyaretçilerle buluşmuştu. Ardından Emir Sultan Hazretleri’nin türbesinde sandukanın etrafındaki 600 yıllık kündekari işlemeleri de restore edilerek 12 Eylül 2015 tarihinde bir tören gerçekleştirildi. 2 ay süren restorasyon sürecinde türbenin ahşapları böceklere karşı ilaçlandıktan sonra, çatlak olan yerler ilaçlandı. Daha sonra boyaları ve altın varakları aslına uygun olarak tekrar yapıldı. Neredeyse 10 yıldır altın varakları kararmış halde olan ve tahta kuruları saran 600 yıllık eserler üzerinde 5 usta çalıştı. Çalışmalar esnasında türbe ziyaretçilere açık tutulurken, sadece bir bölüm restorasyon için kapatıldı. Türbe’de gerçekleştirilen çalışmalar, Kerim Vakfı kurucumuz Muhterem Cemalnur Sargut’un katıldığı bir dua merasiminin ardından Bursalıların ziyaretine sunuldu.

Fotoğraf Albümü

Video Albümü