“RAHMET KAPISI” ULUSLARARASI KENAN RİFÂÎ SEMPOZYUMU

‘Tasavvuf bir gün akademilerden öğretilecektir’ diyen 20. yüzyılın son dönem Osmanlı mutasavvıflarından Kenan Rifâî ile ilgili uluslararası bir sempozyum düzenlenmiştir. Yerli yabancı çok sayıda akademisyenin katıldığı tasavvuf alanındaki bu uluslararası sempozyum 29-31 Mayıs 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir. Adına, ABD ve Çin’de İslâm Araştırmaları Kürsüleri kurularak tasavvufun iki kıtada akademik platformlarda öğretilmesi için çalışmalar yürütülmektedir.

Sempozyum ile ilgili detaylı bilgiye ve sempozyum videolarına aşağıda linki verilen sempozyum web sitesinden ulaşabilirsiniz.

SEMPOZYUM TARİHİ:
29 Mayıs 2015 Açılış Töreni – Yenikapı Mevlevihanesi
30-31 Mayıs 2015 Sempozyum – Cemal Reşit Rey Konser Salonu

SEMPOZYUMU DÜZENLEYEN KURUMLAR:
İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
KERİM EĞİTİM, KÜLTÜR ve SAĞLIK VAKFI
TÜRKKAD İSTANBUL ŞUBESİ

SEMPOZYUMU DESTEKLEYEN KURULUŞLAR:
T.C. KÜLTÜR ve TURİZM BAKANLIĞI
NEFES YAYINEVİ ve TUTİ KİTAP
YARATICI FİLMLER LTD.
FSMÜ MEDENİYETLER İTTİFAKI ENSTİTÜSÜ

Lâ Edrî Musıki Topluluğu tarafından seslendirilen albüm, Kenan Rifai Hazretlerinin bestelenmiş şiirlerini içermektedir. Albüm Türkkad İstanbul Şubesi’nin kısmi sponsorluğunda Cenan Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı tarafından yayınlanmıştır.

Detaylı bilgi ve temin şartları için tıklayınız.

Kenan Rifai Hakkında

Sempozyum Fotoğraf Albümü