Almanya’da yaşayan Türk gençlerinin milli, mânevî ve kültürel değerleri ile tarihi köklerini yerinde, kendi coğrafyasında tanımalarını sağlamak ve anavatanları ile aidiyet ilişkileri kurmalarına katkıda bulunmak maksadıyla proje ortağı olduğumuz “Köklere Yolculuk” başlıklı proje T.C. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından desteklenmiştir. 25 Temmuz-3 Ağustos 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan bu proje ile gençlerimize gezip gördükleri yerlerde, öz kültür ve tarihlerini yakından tanıtmak, kültürel birikimlerini artırmak, kendi tarihsel ve kültürel zenginliğinin bilgisi ile donatmak, Türkçe konuşmaya teşvik etmek ve ileriye yönelik kalıcı dostluklar kurmalarını sağlamak hedeflenmektedir.

Bu proje kapsamında 28 genç Almanya’dan gelerek Türkiye’den de projeye katılacak olan İstanbullu gençlerle 4 ayrı şehirde tarihi ve kültürel mekânlara yönelik ziyaretler yapılarak tarih, kültür, sanat, edebiyat ve medeniyet temalı seminer ve atölye çalışmaları gerçekleştireceklerdir.

Proje tarihi: 25 Temmuz – 3 Ağustos 2018

Katılımcı sayısı: Almanya’dan 28, İstanbul’dan 3 üniversite talebesi

Proje Sahibi:

• DİALOGFORUM ZUR FÖRDERUNG DES KULTURELLEN AUSTAUSCHES DER INTEGRATİON E.V.

Sicil No: VR 14145 Amtsgericht Frankfurt am Main

Adres: Am Pohlsberg 6 – Adres: Am Pohlsberg 6

Proje Ortakları:

• DİALOGFORUM ZUR FÖRDERUNG DES KULTURELLEN AUSTAUSCHES DER INTEGRATİON E.V.
  • KERİM EĞİTİM KÜLTÜR VE SAĞLIK VAKFI
  • TÜRKKAD, TÜRK KADINLARI KÜLTÜR DERNEĞİ İSTANBUL ŞUBESİ