23-887 nolu BURS yardımı toplama izni hesaplarımız:

TL HESABI  IBAN NUMARASI
 VAKIFBANK ÇİFTEHAVUZLAR ŞUBESİ   TR78 0001 5001 5800 7321 9194 75
 EUR HESABI  IBAN NUMARASI
 VAKIFBANK ÇİFTEHAVUZLAR ŞUBESİ  TR35 0001 5001 5804 8023 1884 40
 USD HESAPLARIMIZ  IBAN NUMARASI
 VAKIFBANK ÇİFTEHAVUZLAR ŞUBESİ  TR90 0001 5001 5804 8023 1884 20

Açıklama kısmına “Bağış kodu: 23-887” yazılması gerekmektedir.

Kerim Vakfı 11 ili kapsayan 6 Şubat Kahramanmaraş depremi nedeniyle Afetzede Öğrencilerin Eğitim Hayatını Destekleme Programını geliştirmiştir.

Afetin şiddeti, yüzölçümü ve etkilediği nüfus bakımından bölgede normal hayat şartlarının yeniden tesis edilmesi uzun soluklu ve el birliğiyle yürütülmesi gereken çalışmalar gerektirmektedir. Kerim Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı, bölgede sekteye uğramış eğitimin tekrar başlaması, olağanüstü şartlar nedeniyle bölgede barınma imkânı kalmayan ailelerin, geçici/kalıcı olarak taşındıkları yerlerde öğrencilerin eğitimlerini sürdürebilmeleri, tekrar eşit eğitim imkânlarına kavuşmaları ve geleceği yeniden güvenle karşılamaları için alandaki diğer kurumlar gibi çalışmalarına başlamıştır. Kerim Vakfı’nın bu program kapsamında, öz kaynakları, sizlerden gelecek bağışlar ve ilgili kurum ve kuruluşlarla iş birliği yaparak hayata geçireceği faaliyet odaklarını belirlemiştir:

1. Afette annesini ve/veya babasını kaybeden çocuklar başta olmak üzere depremzede öğrenciler için yeni okullarda eğitim imkanlarının sağlanması ve karşılanması (8 yıl ortaöğretim),
  2. Depremzede öğrencilerin bulundukları bölgede veya nakil edildikleri okullarda eğitimin sürdürülebilirliği için gerekli fiziksel ihtiyaçların karşılanması, insani yardım sağlanması,
  3. Başta öğrenciler ve öğretmenler olmak üzere yaşanan afet sonrası geleceği yeniden güvenle karşılamalarına katkı sunacak psikolojik ve manevi yönden destekleyici, eğitim içeriği sağlamak, eğitim vermek ve çalışmalarda bulunmak
  4. Afet bölgesinde tamamen yıkılmış veya hasar görmüş okulların yapım ve onarımı.

Kerim Vakfının Afetzede Öğrencilerin Eğitim Hayatını Destekleme Programı kapsamında gerçekleştirmekte olduğu çalışmalar:

1. Kerim Vakfı afetin akabinde okulların açılmasıyla birlikte eğitimin sürdürülebilirliği ve fiziksel ihtiyaçların karşılanmasına yönelik bir pilot uygulama olarak Ankara Hasan Âli Yücel Sosyal Bilimler Lisesine nakledilen 200 depremzede öğrenci için Okul Aile Birliğine nakdi destekte bulunmuştur. Vakıf, depremzedelere ve deprem bölgesine insani yardım faaliyetlerini sürdürmektedir.
  2. Programın ikinci bölümü uzun soluklu ve kalıcı etkiler sağlamak üzere afette annesini ve/veya babasını kaybeden çocukların 8 yıllık orta öğretim sürecine odaklanmıştır. Programa ilk aşamada 40 milyon TL tutarında bir hedef konulmuştur. Bu mâlî hedefin ve buna bağlı programın gerçekleşmesi için Nef Vakfı, DARÜŞŞAFAKA, TED, SEV gibi kurum ve kuruluşlarla iş birliği yapmaktadır/yapılacaktır.

Kerim Vakfı başlattığı Afetzede Öğrencilerin Eğitim Hayatını Destekleme Programı kapsamında 1 Nisan 2023 tarihinde DARÜŞŞAFAKA Cemiyeti ile, 12 Temmuz 2023 tarihinde de SEV Sağlık ve Eğitim Vakfı ile imzaladığı sözleşmelere göre, ülkemizin deprem felaketinden etkilenen 11 ilinden Kurumları’na 2023-2024 döneminde alınan/alınacak kontenjan üstü öğrenciler nedeni ile oluşacak kapasite artışına yönelik ihtiyaçlara katkı vermek amacıyla her yıl 5 öğrencinin eğitim-öğretim gideri kadar 8 yıl süreyle nakdi bağış yapacaktır.

Faaliyetlerimize ilişkin gelişmeler düzenli olarak kamuoyu ve ilgili kurumlarla paylaşılmaya devam edilecektir.

Program ile ilgili detaylı bilgi almak ve destek olmak için irtibat telefonu: 0532 120 5098